ZÚTE HONLAP

Kedves látogatónk!
2017. januárjától elérhető a Zöld Út Természetjárók Egyesületének honlapja! Ha egyesületünk túráiról, életéről szeretne olvasni, itt megteheti: ZÚTE HONLAP

Letölthető: ZÚTE TÚRATERV 2022

2011. szeptember 11., vasárnap

Tekergés a Tekeresen

Egy forrónak ígérkező augusztus végi napon megint a Mátrát vettük célba egy kis túrázás céljából. Olyan túraútvonalként nem jelzett helyeket is felkerestünk mint a Holló-kő, Tekeres-kő, Hajnács-kő. A hőség szerencsére nem kínzott meg minket, mivel sokat jártunk a lombok alatt, és a szél is a komfortérzetünket javította. Viszont a szárazság nyomait mindenhol látni lehetett, a gombászás ki lett zárva, és a rengeteg húsos somból is nagyon sok el volt fonnyadva. Viszont amelyik bokron éppen maradt az páratlan ízű volt! A rengeteg agresszívvá váló darazsakról szóló hírek is igaznak bizonyultak, mert folyton a közelünkben keringtek és támadtak is! Egy csípéssel sikerült azért megúsznom nekem és Bogár kutyusnak is.
Elég lazára sikerült vennünk a tempót, mivel az utazást végülis sikerült két autóval lebonyolítani, így nem siettetett a busz indulásának időpontja. (Bár még így is elértük volna!) Végül is tettünk egy szép túrát, jó volt - szép volt!

Túránk a Mátrafüred - Pálosvörösmart - Rónya-oldal - Holló-kő - Tekeres-kő - Kőkunyhó rom - Hajnács-kő - Kis-kő - Négyeshatár - Vályús-kút - Vizes-kesző - Mátrafüred útvonalon vezetett, ami 19 km és 570 m szintemelkedést jelentett.

Gyerekek, innen nem is kéne továbbmenni, nyársaljunk! - Pálosvörösmarton
A Rónya-oldal egy szikláján
Átkelés a bronzkori kősáncon
Kati gyere nézd, nem is olyan mély! - (kb. 15-20m) Holló-kő
Sziklaséta
Zsák-zsák...
Nekünk is itt kellett volna feljönni!?
Szédítő mélységben a Tekeres-völgy, szemben a Hajnács-kő
A Markazi-tó a Tekeres-kőről
Ingókő *
Breki nehéz (száraz) időkben *
Az igazság odaát van!
Hajnács-kő csúcsa
A Hajnács-kő(tenger) meghódítói
Ezt a tavat mintha már láttuk volna ma!
A Kis-kő vagy egy kővé vált óriás hal? *
Kis-kő
Pihenő a Vályús-kútnál
Kőtengerben a Vizes-kesző felé
Egészségünkre! - Mátrafüreden

Vincze Gabi.                                                                 *Fotó: Mangó Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése