ZÚTE HONLAP

Kedves látogatónk!
2017. januárjától elérhető a Zöld Út Természetjárók Egyesületének honlapja! Ha egyesületünk túráiról, életéről szeretne olvasni, itt megteheti: ZÚTE HONLAP

Letölthető: ZÚTE TÚRATERV 2022

2014. június 26., csütörtök

ZÚTE majális 2014

Kedves olvasók!

Mint tudjátok a ZÚTE  idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, így ennek keretében igyekszünk egy kicsit színesebbé tenni az idei év rendezvényeinek palettáját. Ezen ötlettől vezérelve rendeztük meg május 24-én a ZÚTE majálist, mely egy régi-új rendezvény az egyesületünk életében. Az új tagjaink még nem tudják milyen is volt ezeknek az egyesületi majálisoknak a hangulata. Aki ott volt, az egy kis ízelítőt kaphatott erről. Aki nem tudott részt venni rajta, az alábbiakban kaphat betekintést a majálisról.
A délelőtti 10-12 km-es vezetett túra után, a "sétától" megéhezve, jól esően, illetve jó esőben - de száraz helyen - tudtuk elfogyasztani a "hagyományosnak" mondható babgulyást és a hozzá felszolgált szilárd és folyékony kenyeret.  A finom ebéd után újra Miheller Tibi vette át szót és "Tibi bácsi pöttyös labdája" helyett egy játékos vetélkedőre invitálta a résztvevőket. A végső sorrendet eldöntő kérdések már nem voltak játékosak, hisz komoly tudásbázist igényeltek, de a csapatok itt is kitettek magukért és szoros "versenyben" dőlt el a győztes kiléte.
A nagyobb egyesületi rendezvények nem múlhatnak el Zerge-átadás nélkül, így volt ez most is, de emellett a Zergénknek lett egy "alföldi" párja, melyet első alkalommal a legifjabb tagunk kapott megőrzésre, az ő nagy-nagy örömére.
Végül "desszertként" egy hagyományos ZÚTE-nyársalás zárta a majálist, mely közben a tánc és a nótázás is helyet kapott.

   Józsa Gábor


Pillanatképek:



Fotók: Vincze Gabi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése