ZÚTE HONLAP

Kedves látogatónk!
2017. januárjától elérhető a Zöld Út Természetjárók Egyesületének honlapja! Ha egyesületünk túráiról, életéről szeretne olvasni, itt megteheti: ZÚTE HONLAP

Letölthető: ZÚTE TÚRATERV 2022

2011. május 20., péntek

Karancs-Medves TT '11

Karancs-Medves teljesítménytúra - huszonkettedszer! 
Megyénk egyik legnagyobb teljesítménytúráját rendezte a Nógrád Megyei Természetbarát Szövetség április utolsó napján. A három táv (25, 35 és 50 km) valamelyikére összesen 240 nevezés érkezett, a legrövidebb útvonalat családok és a kirándulást kedvelők, míg a két hosszabb távot az edzettebb túrázók választották. A tizenkilencedszerre megrendezett „50-es” távon új útvonal került kijelölésre, mely sokak szerint az eddigi – amúgy sem könnyű – nyomvonaltól is nagyobb kihívást tartogatott 51,7 kilométeres hosszával, melyhez 2075 méter szintkülönbség társult.
          A hosszabbik táv mellett a rendezvényközpont is változott – ezúttal a Galcsik Fogadó biztosította a rajt-cél helyet mindhárom táv esetében. A legrövidebb lehetőség választása esetén a Ceberna-völgy bejáratától egyenesen Somoskőújfalu felé kellett venni az irányt, majd onnan Salgón keresztül, Ponyi-puszta érintésével lehetett a célhoz visszagyalogolni. A középső (huszonkettedszer megrendezett), „35-ös” távon a fentieket egy Karancs csúcstámadással kellett kiegészíteni, valamint Salgó várától Szilváskőn, Inászón és a Pécskő-nyergen keresztül vitt az út a célhoz. A leghosszabb távon az új útvonal szerint a Pécskő-nyeregtől jött az „izgalom”: a nyomvonal a Somlyó érintésével Zagyvapálfalvára vitt, ahonnan a Csókáson és a Szánas-tetőn keresztül Baglyasaljára, majd az újonnan felépült – ünnepélyesen május 12-én átadásra kerülő – Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Oktató és Bemutatóhelyhez érkeztek az indulók, ahonnan már csak egy könnyed séta volt a célba érés.
               A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság jóvoltából az előbb említett ponton minden belépő egy ajándék térképet kapott, Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata pedig a kitűzők és az emléklapok elkészítéséhez nyújtott segítséget, melyet az egyes távok sikeres teljesítői a túra végén vehettek kézhez. A túrán az ellátás is remek volt, az energiapótlásról nyársalós kenyérrel, csokoládéval, házi pogácsával, limonádéval gondoskodtak a szervezők az ellenőrző pontokon.
               Kéri István
Rajt - a leküzdendő...

A Kálvárián

Ceberna-völgyi ellenőrzőpont

Ceberna-völgy

...érdekes alakú jelzések (illetve jelzéshordozók) mentén

Karancs kilátó e.p.

A Dornyay turistaház előtti frissítőpont
Nyársalás a Dornyaynál

Fogy a zsíros kenyér rendesen...
Salgóvár vár vár vár...

Ő most kimaradt...de azért szép!
Rónai-tó

Rónabánya felé, a Stolna mentén

Rónabánya e.p.

A Kis-Őrhegy előtt

Egy aggastyán a Pécs-kő-nyereg környékén

Rózsafa úti e.p.
"A hölgyek nagyon kedves fogadtatásban részesítettek, ezúton is köszönöm!" /Plecs/
Rózsafa úti e.p.

Rózsafa úti e.p.

Rózsafa úti e.p.

Rózsafa úti e.p.
A Csókás gerincre érve egyre durvultak a kilátások...

Csókás e.p.

Szánas-tető felé

A célban

Külön köszönet Plecs-nek a képekért, az Ő beszámolóját itt olvashatjátok: http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/beszamolo?a=a&id=78

Képek még...még...még...Pilinyi Laci képei:
A rajtban
Ceberna-völgy e.p.

A Dornyaynál

A Karancs a Salgói várból
Ihaj-csuhaj sosem állunk meg! :))

No azért 1-2szer - lazítás a Laci Büfénél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése